Weinig zorgen tijdens een All Inclusive vakantie

Nu de zomervakantie er definitief opzit, de school opnieuw is begonnen en de winter voor de deur staat, begint het bij velen te kriebelen en komt het verlangen voor een volgende reis naar warmere oorden terug naar boven.

De zomervakantie mag er dan wel één zijn waarbij heel wat planning bij komt kijken. Vragen als waar overnachten we: op een camping, in een vakantiehuis of in een Bed and breakfast? De route van thuis naar het vakantieoord moet worden uitgestippeld, ter plaatse moet naar de supermarkt worden gegaan en het eten moet zelf worden bereid.

Dan mag de nazomer-, herfst- of lentevakantie er één zijn waarbij je niet hoeft na te denken aan het uitstippelen van de route, wat zullen we vandaag eten en wat bezoeken we morgen. Tijd om onszelf eens lekker te laten verwennen, een all inclusive vakantie met andere woorden.

Het enige wat je hoeft te doen is online je vakantiebestemming kiezen in functie van de periode dat je vrij bent en je reis vast leggen. Alles wordt immers door de touroperator of het reisagentschap geregeld: de vlucht heen en terug, het hotel, ontbijt, lunch en dinner, de (eventuele) uitstappen, enz.

Je hoeft je dus van niets aan te trekken. Hebben jullie geen zin om deel te nemen aan de geplande daguitstap: geen enkel probleem dan blijven jullie bijvoorbeeld gewoon een dagje aan het zwembad of gaan jullie er op eigen initiatief alleen op uit. Er zijn geen verplichtingen!

Naast daguitstappen staan er ook heel wat nevenactiviteiten op het programma zoals theater, aquagym, filmavond, kinderanimatie en voor de senioren een bingo avond. Vervelen is dus niet aan de orde. Een ander groot voordeel van een all inclusive vakantie is dat je niet steeds je budget in de gaten hoeft te houden, alles is namelijk vooraf vastgelegd. Een grote zorg minder.

All inclusive vakanties bestaan er in verschillende formules: goedkopere, comfortabele en luxueuzere. Het verschil zit hem meestal in het type hotel (aantal sterren dus), de ligging van het hotel (zicht op zee, rustige buurt, nabij toeristische attracties, dicht bij het centrum) en de kwaliteit en het aanbod van de maaltijden.

Dromen jullie ook van een all inclusive vakantie dan is de website all-inclusive.be een echte aanrader. Deze zeer handige website biedt een ruim aanbod aan all inclusive vakanties in Spanje, Turkije, Griekenland, de Domenicaanse Republiek, Tunesië en Egypte. Bovendien zijn er wekelijks nieuwe aanbiedingen.

Kunnen jullie niet langer wachten neem dan vlug een kijkje.