Handgemaakte produkten

Toscane is bekend voor zijn groot aanbod aan ambachtelijke winkels zoals lederwaren, terracotta, voedingsproducten, ijzeren smeedwerk.

Deze producten zijn praktisch overal in Toscane terug te vinden, ieder dorp heeft wel zijn souvenir winkel waar terracotta objecten te koop worden aangeboden.

Voor het grootste aanbod aan lederwaren moet je natuurlijk in Firenze zijn. De markten rond de San Lorenze kerk en de “loggia del mercato nuovo” zijn de te bezoeken plaatsen. Afbieden is de regel. Hier vind je er lederen jassen, handtassen, boekentassen, portefeuilles, handschoenen, voetbaltruitjes, souvenirs en nog veel meer.

lederwaren op de markt

souvenirs op de markt in Firenze

Een bezoek aan Firenze kan natuurlijk ook niet zonder enige tijd uit te trekken om te shoppen in één van de vele winkelstraten die Firenze rijk is. Alle zichzelf respecterende modehuizen zijn er aanwezig: Gucci, Valentino, Armani, Ferragamo, Dolce en Gabbana, Hugo Boss, …

De meeste winkels zijn open  van 08.30 tot 12.30 – 13.00 en openen opnieuw over de middag van 14.00 – 15.00 tot 19.30 – 20.00

In de meeste steden zijn de winkels tevens open op zondag en de maandagvoormiddag gesloten. In de kleinere dorpen echter zijn de meeste winkels de woensdagnamiddag gesloten.

Outlet villages in Toscane

De laatste jaren zijn de outlet winkels zowel bij de plaatselijke bevolking als bij de toeristen erg in trek. Deze shopping centrum van de mode bieden merkkledij aan van de meest gerenomeerde modehuizen zoals Armani, Prada, Fendi, Gucci en nog vele andere aan prijzen waarbij kortingen tot wel 70% worden gehanteerd.

Vanuit Firenze vertrekt zelfs meerdere keren per dag tussen 08.50 en 18.30 een bus naar de outlets van The Mall Reggello en Barberino Designer Outlet. De opstapplaats is Piazzale Montelungo nabij het treinstation van Firenze (Florence)

Tickets kun je in het Nederlands online kopen via tiqets.com of getyourguide.com op de onderstaande links

Tickets designer outlet The Mall in Reggello

Tickets mode outlet Barberino di Mugello

de outlet village in Barberino di Muggello

de outlet village in Barberino di Muggello

Toscane heeft in totaal 7 outlet villages onderverdeeld in 4 zeer grote en 3 kleinere. De 4 grootste bevinden zich in Barberino, Valdichiana, Reggello en Pisa. De kleinere zijn gesitueerd in Montevarchi, Incisa Valdarno en Reggello.

Informatie met betrekking tot ligging, openingsuren en aanbod vind je op onderstaande links:

Outlet village di Barberino > website, online boeken

Valdichiana Outlet Village > website

The mall Outlet Reggello> website, online boeken

Pisa Outlet Village > website

Fashion Groove Incisa Valdarno > website

Fashion Valley Reggello > website

 

Markten in Toscane

verse groenten en fruit op de markt

verse groenten en fruit op de markt

Ieder dorp en stad in Toscane heeft wel zijn eigen wekelijkse markt, de dag is voor ieder verschillend.

De grootste markt van Toscane is wellicht deze in Firenze, ze heeft plaats iedere dinsdagvoormiddag aan het park Le Cascine (meer info)

gezellige drukte op de grootste markt van Toscane

Voor de grootste antiekmarkt moet je dan weer in Arezzo zijn waar 1 keer per maand de straten van het historisch centrum en het plein Piazza Grande vol staan met antiekhandelaars en privé personen die hun antiekwaar verkopen.

Een overzicht van welke markten op welke dag plaatsvinden kun je terugvinden op volgende link> markten in Toscane